Kwaliteit

Brugman staat voor kwaliteit. Wij zijn onder andere lid van OnderhoudNL, voorheen de AF-erkenningsregeling. Als lid van OnderhoudNL wordt ons geleverde werk gecontroleerd door het Verf Advies Centrum. Hierin hebben wij als 1 van de 5 bedrijven in Nederland de maximale score gehaald. Onderstaand het krantenbericht uit het AD:

‘Een bevestiging dat ik op de goede weg bezig ben’
Gerard Brugman over maximale score bij een technische inspectie

HAZERSWOUDE – Gerard Brugman was de vijfde AF-deelnemer die de maximale score behaalde bij een technische inspectie van het Verf Advies Centrum. En degene die daarmee de meeste publiciteit haalde. Want hij stond met foto en wel in het Algemeen Dagblad. ‘Schilderen als Brugman’, luidde de pakkende titel. Nou, praten gaat hem ook goed af. Vandaar een integraal citaat van ‘Schilders- en Decoratiebedrijf Brugman’.

“Ik zal heel eerlijk zijn: ik wist eigenlijk helemaal niet wat zo’n technische inspectie inhield. Daar ben ik ook nooit bij aanwezig. Want als eenmansbedrijf heb ik het druk genoeg met mijn werk. Nu wist ik wel dat je goed werk moet afleveren om waardig AF-lid te zijn. Maar vijftig punten controleren? Dat noem ik nog eens grondig. Toen ik het eindrapport binnen kreeg, had ik nog niet eens opgemerkt dat ik de maximale score had behaald. Het kwartje viel pas toen het AF-secretariaat me belde. En een afspraak wilde maken om een taart langs te brengen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik kon er zelf niet bij zijn. Te druk. Dus nam mijn zoon ‘m in ontvangst, die in het laatste jaar van NIMETO zit. Ik heb nog vier zoons. Dus van die taart – echt van een goede kwaliteit hoor – bleef snel helemaal niets meer over.”

“De aandacht heb ik te danken aan een woning in Leiderdorp. Het ging om binnenwerk: trappenhuis, badkamer en drie slaapkamers. Wij hadden de aannemer eerst wat laten verbouwen op de eerste verdieping. De elektriciteit werd ook aangepast. Vandaar dat we eerst de sleuven moesten egaliseren, voordat we konden gaan sausen. Tsja, met al die aandacht realiseer je toch wel weer dat je iets kunt met de AF-Erkenning. Het is toch een bevestiging dat je op de goede weg bezig bent. Misschien heeft de topscore ook wel iets te maken met mijn ervaring. Ik schilder al vanaf 1962, vlak voor die strenge winter met de Elfstedentocht. Sinds 1973 ben ik voor mezelf begonnen. En ik ben AF-deelnemer van het allereerste uur. Bijzonder dat dat ook geldt voor die andere vier met de maximale score.”

“Toch leuk al die publiciteit. Staan in het Algemeen Dagblad, een artikel in FOSAG Actueel en in de AF-Special. Heel positief zoals het secretariaat ermee bezig is. Dat werkt best wel stimulerend. Ik kan niet zeggen dat ik heb zitten te wachten op een tien. Mijn werk controleren? Prima! Want ik weet wat ik doe. Deze maximale score bevestigd nl. wel dat je niet verkeerd bezig bent met je beroep. Als schilder ben ik namelijk niet iemand die zich zelf snel op de borst klopt. Toch durf ik te zeggen dat ik driekwart van de schilders niet aan mijn gevel wil hebben. Waarom? Er wordt teveel geschilderd en te weinig onderhouden. Kort gezegd: er is te weinig aandacht voor de ondergrond en het voorwerk. Juist dat is de basis om het schilderwerk betaalbaar te houden.”