Beglazing

Wij plaatsen enkelglas, dubbelglas, HR++, gelaagd, glas-in-lood of geluidswerend glas. Er zitten veel voordelen aan het plaatsen van glas in combinatie met het schilderwerk. Zo gebruiken wij ventilerende neuslatten, waardoor het kozijn beschermd is en droog blijft. Ook zorgen wij dat het kozijn en de glaslatten voldoende behandeld zijn voordat het glas geplaatst wordt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens het onderhoud. Tevens gebruiken wij een goed overschilderbare kit.  Hierdoor voorkomen we dat de verf onthecht, op en rondom de kitvoegen.

Wat is het verschil tussen verschillende soorten beglazing en welke glassoort heeft de beste isolatie-eigenschappen?  Hieronder vindt u een schema met de Isolatiewaardes van verschillende ruiten. Hier geldt: hoe lager de U-waarde, des te hoger de isolatiewaarde.

Vacuüm glasU-waarde = 0,4 ±
HR+++ glasU-waarde = 0,8 ±
HR++ glasU-waarde = 1,2 ±
Hoog RendementsglasU-waarde = 1,6 ±
Standaard isolatieglasU-waarde = 3,0 ±
Enkel glasU-waarde = 6,0 ±