Houtsanering

Als schildersbedrijf hebben wij ook te maken met houtrot. Houtrot kan ontstaan wanneer het vochtgehalte hoger is dan 20%. Hierdoor ontstaat een klimaat waarin schimmels uitermate goed gedijen. Deze schimmels zorgen voor houtrot. De houtrotschimmels blijven in stand en vermeerderen zich bij een combinatie van zuurstof en vocht. Wanneer één van deze factoren niet aanwezig is, dan vindt er ook geen verrotting plaats.  Houtrot is een probleem dat om een oplossing vraagt, want eenmaal begonnen gaat het proces onomkeerbaar door. Er zijn talloze oorzaken, waardoor houtrot kan ontstaan. Wij sporen dit op en halen de oorzaak weg voor wij dit gaan herstellen. Met de nieuwe methode van houtsanering is herstel van aangetast houtwerk heel goed mogelijk, zonder het gehele kozijn te vervangen. Uiteraard alleen als het juiste materiaal en het benodigde vakmanschap worden ingezet. Wij werken met Epoxy materialen om nieuwe stukken hout te verlijmen. Dit zijn producten die elastisch blijven en hierdoor de uitzettingen van het hout op kunnen vangen.